Suomalaisyhtye Moody League kiinnostaa Yhdysvaltoja myöden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on syntynyt uusi yhtye, kun konepop-duo Moody League on julkaissut ensimmäisen singlensä. Movetron-yhtyeestä tuttu Päivi Lepistö ja tuottaja Jouni Hillberg perustivat yhtyeen kuluvan vuoden alussa, ja tänä vuonna on määrä julkaista 3-4 singleä. Esikoissingle Oh Well julkaistiin huhtikuun alussa. Kappale on saanut esimerkiksi Spotifyssä jo kovasti huomiota sekä Suomessa että Yhdysvalloissa saakka.

– Heti alkumetreillä hieman yllätyksenä on tullut se, että jenkeistä on alkanut tippumaan striimejä debyyttijulkaisulle 1000 – 2000 striimin päivävauhtia. Projektia tehdään rakkaudesta lajiin -fiiliksellä. Musiikkia julkaistaan päivän soundeilla, hyvillä melodioilla sekä tarttuvilla kertosäkeillä samalla kunnioittaen alkuperäisen konepopin juuria, tuottaja Jouni Hillberg kertoo Staralle.

– Meitsi on vääntänyt Movetronia Jockan ensimmäisestä Move-haastiksesta saakka ja edelleen mennään. Jonen kanssa tapasimme Movetronin ja Miran yhteiskeikalla joskus vuonna 1995. Sen jälkeen tapasimme aina siellä täällä. Muistan Miran maininneen Jonen kasari-innosta jo aikoja sitten, mutta ajatus musiikin tekemisestä yhdessä syntyi viime vuonna, Päivi Lepistö kertoi.

– Ensin oli ajatus, että tehdään julkaisu suomeksi ja omalla nimelläni, mutta soolomatsku olisi enemmän suomipoprockia. Sitten päätimme tehdä selkeästi omaa juttua englanniksi. Se ei mene sekaisin Movetronin ja minun soolomateriaalini kanssa. Englanninkielinen kasaripop on ollut aina lähellä sydäntäni, kasariteini kun olen, Lepistö jatkaa.