Facebook kokeilee treffisovellusta – pikadeittailua videopuheluina

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Deittisovellusten määrä saattaa pian kasvaa Facebookin ansiosta. Yhteisö on työstänyt ja kokeilemassa parhaillaan uutta Sparked-serviceä, joka tarjoaa mahdollisuuden speed datingiin, eli pikadeittailuun verkossa.

Sparked-sovellukseen ei luoda profiilia, siinä ei pyyhitä kumppaniehdokkaita eikä lähetellä pikaviestejä. Sen sijaan käyttäjän tulee vastata kysymyksiin mieltymiksistään mahdollisen treffiseuralaisen suhteen, minkä jälkeen hän pääsee neliminuuttsille videotreffeille muiden käyttäjien kanssa. Mikäli treffit ovat positiivinen kokemus kummallekin osapuolelle, pääsevät he 10 minuuttia kestäville toisille treffeille.

The Verge -sivuston mukaan Facebook on kertonut Sparked-sovelluksen olevan varhaisessa testausvaiheessa. Toistaiseksi käynnissä on pieni beta-testivaihe, jossa sitä pääsee käyttämään vain pieni määrä ihmisiä. Kyseessä on Facebookin toinen yritys laajentaa nettideittailun pariin, sillä yhtiö lanseerasi taannoin myös Facebook Dating -ominaisuuden yhteisöpalveluunsa.