Harry Potter -fanit hämmästyivät – koronatutkijalla yllättävä nimi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarokotetta tutkiva Oxfordin yliopiston professori on noussut viraalimaineeseen yllättävästä syystä. Hänen on huomattu olevan suositun Harry Potter -kirjasarjan hahmon kaima.

Rokotetieteen ja lastentautien professori Matthew Snape johtaa parhaillaan Oxfordin yliopiston mittavaa rokotetutkimusta. Sen tavoitteena on selvittää, voidaanko Ensimmäistä ja toista annoskertaa antaessa käyttää eri valmistajien rokotteita. Sosiaalisessa mediassa huomiota herätti nimen samankaltaisuus Harry Potter -kirjoissa ja elokuvissa esiintyvän professori Snapen kanssa, mikä johti nopeasti aiheeseen liittyviin vitseihin ja meemeihin.

Matthew Snape kertoo Evening Standard -lehdelle tottuneensa lastenlääkärinä työskennellessään kuulemaan nimeensä liittyviä vitsejä. Professori Severus Snapen nimi on Harry Potterin suomenkielisessä versiossa muutettu muotoon Severus Kalkaros. Hahmoa esitti kirjasarjaan pohjautuvissa elokuvissa edesmennyt brittinäyttelijä Alan Rickman.