Mökkibileet johtivat koronalinkoon Itä-Savossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tilastojen mukaan suurin osa koronavirustartunnoista leviää perheen ja ystävien kesken. Ravintoloiden, kampaamojen tai kuntosalien sulkeminen on turhaa siinä vaiheessa, kun nuoriso kerääntyy mökille bailaamaan – ja menevät sen jälkeen vanhempiensa sohvalle krapuloimaan tartuttaen myös sisaruksensa.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin koronavirustilanne on viimeisten viikkojen aikana huonontunut nopeasti. Sosterin tiedossa on, että alueella on pidetty yksityisiä juhlia ja tartuntaketjuja on lähtenyt liikkeelle koti- ja mökkibileistä.

– Nyt pitää ymmärtää, että bileiden aika ei ole nyt. Tämän tyyppisissä tilaisuuksissa tartunnat leviävät erittäin herkästi ja yhdet juhlat voivat keikauttaa alueen koronatilanteen hallitsemattomaksi. Nuorten kohdalla toivoisin, että koko perheet kantaisivat tästä nyt vastuuta ja asiasta keskusteltaisiin kotona ja koulussa, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen painottaa.