Blind Channel määrättiin muuttamaan viisuesitystään – Euroviisut kielsi eleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen edustajaksi vuoden 2021 Euroviisuihin Rotterdamissa selvisi helmikuussa Uuden Musiikin kilpailun kautta oululainen Blind Channel -yhtye. Blind Channelin kappale Dark Side sai yleisöäänestyksessä ylivoimaisen kannatuksen ja voitti muut kilpailukappaleet valtavalla piste-erolla.

Blind Channeling Dark Side -kappaleen kertosäkeessä lauletaan: ”Put your middle fingers up, take a shot”, jonka aikana yhtyeen laulajat nostivat esityksessään keskisormet ilmaan. Tämä on kuitenkin itse Euroviisulavalla kiellettyä, koska säännöissä kielletään kiroilu ja muu paha kielenkäyttö niin laulun sanoissa kuin esityksessäkin.

Keskisormen näyttäminen on rinnastettu ilmeisesti kiroiluun. Blind Channel aikoo kunnioittaa kilpailun sääntöjä ja on jo alkanut miettimään esitykseen keskisormen näyttämisen sijaan jotakin muunlaista elettä. Euroviisut käydään Rotterdamissa toukokuussa, jolloin Blind Channel esiintyy toisessa semifinaalissa 20. päivänä. Asiasta uutisoi Iltalehti.