Laivaston sukellusvene katosi – mukaan 53 miehistön jäsentä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Indonesiassa on meneillään operaatio, jossa etsitään oudoissa olosuhteissa kadonnutta laivaston alusta. Indonesian laivaston sukellusvene katosi yllättäen mukanaan 53-henkinen miehistö.

Saksalaisvalmisteisella KRI Nanggala-402 -sukellusveneen miehistö oli katoamishetkellä suorittamassa torpedoharjoitusta 96 kilometrin päässä Balin rannikosta. Yhteys sukellusveneeseen katosi noin kello 04:30 paikallista aikaa. 1970-luvulla valmistunut, 1 395 tonnin painoinen alus on BBC:n mukaan yksi Indonesian laivaston viidestä sukellusveneestä.

Yhteys sukellusveneeseen katosi sen miehistön saatua luvan sukeltaa syvemmälle mereen. Indonesian laivasto on pyytänyt kadonneen sukellusveneen etsintöihin apua Australialta ja Singaporelta. Amiraali Julius Widjojono kuvailee merta erittäin syväksi aluksen katoamisalueella.