Hätäpuheluun vastanneet poliisit mursivat oven – murtovaras olikin robotti-imuri

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Robotti-imurit ovat helpottaneet monien arkea, mutta ne voivat aiheuttaa myös yllättäviä tilanteita. Yksikseen liikkunut siivousrobotti on nyt aiheuttanut Yhdysvaltojen Kaliforniassa jopa poliisioperaation.

Yana Sydnor oli nukkumassa Natomasissa sijaitsevassa kodissaan kaksivuotiaan tyttäresä kanssa, kun hän heräsi outoihin ääniin alakerrasta. Nainen viestitteli ystäviensä kanssa, jotka kehottivat häntä ottamaan yhteyttä poliisiin. Ikkunan kautta mahdollisen tunkeutujan pakenemista suunnitellut Sydnor piiloutui kylpyhuoneeseen ja soitti hätänumeroon.

Nopeasti paikalle saapuneet ja oven murtaneet poliisit puheksivat Sydnorin yllätykseksi nauruun. Kävi ilmi, että tunkeutujan sijaan outoja ääniä oli aiheuttanut robotti-imuri. Sydnorin vanhempi lapsi oli CBS-uutissivuston mukaan kytkenyt kauan poissa käytöstä olleen robotti-imurin päälle, sillä hän ei ollut jaksanut tehdä kotitöitä poistuessaan viikonlopuksi kotoaan.