Poliisilla tehoratsia koko Suomessa – nyt valvotaan tehostetusti ylinopeuksia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoo kovia ylinopeuksia valtakunnallisesti koko viikon 19.-25. huhtikuuta. Valvonta suoritetaan erityisesti pääteillä. Poliisin mukaan nopeusvalvontaa toteutetaan kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla.

Pelkästään Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella todettiin viime vuonna lähes tuhat ajokortin menettämiseen johtanutta ylinopeutta. Määrä on huomattavasti suurempi kuin vuonna 2019. Valitettavasti samansuuntainen kehitys jatkuu. Liikennevalvonnan komisario Hannu Kontola kertoo viime viikonloppuna todetuista rajuista ylinopeuksista poliisilaitoksen alueella

− Liikennevalvontaryhmä totesi kuusitoista törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja kuusi vakavaa piittaamattomuutta, jotka liittyivät koviin ylinopeuksiin.