Ruotsin rikostilastot järkyttävät – viisi naista surmattu kolmessa viikossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ruotsissa on nykyään lähiöitä, jonne jopa viranomaisten on vaikea mennä niiden jengiytymisen ja vaarallisuutensa vuoksi. Kuulostaa uskomattomalta, että skandinaavisessa sivistysvaltiossa on tapettu kolmen viikon aikana viisi naista. Näin on kuitenkin käynyt.

Aftonbladet uutisoi, että lapset ovat menettäneet äitinsä, ystävät ja perhe ovat menettäneet rakkaansa. Ruotsissa viime viikkojen aikana tapetut naiset ovat joutuneet läheisen miehen uhriksi. Murhat ovat saaneet poliitikot vihdoinkin reagoimaan.

Aiheesta julkaistun podcastin mukaan Ruotsin pääministeri Stefan Löfven muistuttaa, että vaikka maan hallitus tekisi minkälaisia toimenpiteitä, on miesten itse muututtava. Ohjelmassa myös kysytään, miksi yhteiskunta ei pysty suojelemaan näitä naisia? Keitä ovat miehet, jotka tappavat naisia? Toimittajat pohtivat myös, mitä on tehtävä näiden murhien lopettamiseksi.