Turku haluaa jättimäisen kesäterassin – keskustaan suuri vapaa-ajan ja kulttuurin yhteisalue

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turku kaavailee valtavaa terassihanketta oman tuomiokirkkonsa edustalle. Yhteisterassille tulisi tuhat asiakaspaikkaa. Helsingin tuomikirkon edustalla oli viime kesänä suurikokoinen terassi, josta tuli jättimenestys.

Turun Tuomiokirkkotorin yhteisterassille suunnitellaan aluetta, jonne tulee 800 asiakaspaikkaa kuitenkin niin, että erillisten tapahtumien aikana asiakaspaikkoja voi olla enintään 1000. Rakennuslupa on voimassa kesäkuukausina 1.4.-30.9. viiden vuoden ajan.

Alue aidataan kevyillä, matalilla ja hienovaraisilla köysiaidoilla. WC-kontit ja huoltopiha rajataan siten, että niiden ulkoasu vastaa alueen arvoja ja tapahtuman luonnetta. Myös esiintymisalueiden tulee sopia alueen luonteeseen. Alue on muinaisjäännösaluetta, joten rakentaminen on tehtävä niin, ettei maahan kajota.

– Yhteisterassialueen päätarkoituksena on toimia erilaisten ravintoloiden ja elintarvikkeita myyvien yritysten yhteistilana, mutta siellä voidaan järjestää myös muuta kulttuuritoimintaa. Alue on lähtökohtaisesti maksuton, mutta erikseen määriteltyihin tapahtumiin voidaan myydä pääsylippuja, Turku tiedottaa.