Laulajatähti Fredi on kuollut 78-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pitkän ja menestyksekkään uran suomalaisen kevyen musiikin parissa tehnyt Matti ”Fredi” Siitonen on kuollut. Asiasta ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien mukaan rakastetun artistin lähipiiri on vahvistanut suru-uutisen lehdelle.

Fredi muistetaan monipuolisen ja peräti 13 albumijulkaisua sisältäneen uransa varrelta monista hiteistään ja esimerkiksi siitä, että hän edusti Suomea kaksi kertaa Euroviisuissa. Monet iäkkäämmät suomalaiset muistavat hänet myös huippusuositun Kivikasvot-ryhmän jäsenenä.

Fredin pitkän musiikkiuran tunnetuimpia hittejä olivat Vippaa mulle vitonen, Kolmatta linjaa takaisin, Puhu hiljaa rakkaudesta ja Avaa sydämesi mulle. Fredi sävelsi useita hittejä myös muille artisteille. Niitä olivat esimerkiksi Markku Aron esittämä Katso luontoa ja huomaa, Katri Helenan euroviisu Katson sineen taivaan ja Reijo Taipaleen esittämä Niittykukkia.