Lontooseen avataan huikea uima-allas – näyttää leijuvan ilmassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rakennusten katoilla on nähty eri puolilla maailmaa erikoisiakin uima-altaita. Harva niistä kuitenkaan vetää vertoja Lontooseen rakennettuun ainutlaatuiseen altaaseen. Se saa niin kutsutut äärettömät altaat näyttäämään arkisilta altailta.

Uusi Sky Pool -uima-allas sijaitsee siltana Nine Elmsin Embassy Gardensin kahden rakennuksen välissä 35 metrin korkeudessa. Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen läpinäkyvä taivasaltaana tunnettu rakennelma. Yhdysvaltojen Coloradossa valmistettu allas oli Evening Standard -lehden mukaan kiinteistökehittelijä Sean Mulryanin idea.

Ainutlaatuinen 25 metriä pitkä uima-allas tullaan vihkimään käyttöön 19. toukokuuta tilaisuudessa, jossa esiintymässä nähdään taitouintijoukkue Aquabatix. Valitettavasti aivan kenellä tahansa ei ole mahdollisuutta päästä uimaan altaassa. Se on tarkoitettu ainoastaan Embassy Gardensin alkaen miljoonan euron hintaisissa luksusasunnoissa asuville.