Toukokuu on Kalakuu! Syö kalaa kaksi kertaa viikossa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalainen kalaruokien puolesta puhuva järjestö Pro Kala ry on aloittanut kampanjan, jossa toukokuu muutetaan valtakunnalliseksi Kalakuuksi. Luonnonkalan sesonki on ennen kesää parhaimmillaan ja tarjonta on runsasta ja monipuolista.

Kalastuksenhoitomaksulla pääsee kalastamaan ruokaa pöytään. Pro Kala puolestaan kertoo vinkkejä ja jakaa reseptejä, kuinka kalaa tulisi valmistaa. Kalaa tulisi suositusten mukaan syödä kaksi kertaa viikossa.

– Moni haluaa syödä kalaa enemmän, ja me haluamme olla mukana innostamassa ja haastamassa heitä siinä onnistumaan. Jos on tottunut syömään vaikka vain uunilohta tai kalapuikkoja, nyt on hyvä hetki kokeilla muitakin herkkuja. Kalaruokien maailma on todella monipuolinen, ja Kalakuussa voi lähteä makumatkalle joka viikko, kannustaa Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen.