Kuntavaaliehdokas esittää mäkien madaltamista: ”Ylämäet suurin harmi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Polkupyöräilyn suosio on noussut viime vuosina selvästi, kun suomalaiset ovat huomanneet sen olevan mukavaa hyötyliikuntaa sekä taajamissa että niiden ulkopuolella. Monissa kaupungeissa on ryhdytty panostamaan aikaisempaa enemmän pyöräteihin, joita onkin rakennettu ja kunnostettu viime vuosina paljon.

Nyt Helsingin vihreiden kuntavaaliehdokas Jukka Lehtiranta on saanut sosiaalisessa mediassa huomiota pyöräilyyn ja maaston muotoihin liittyvällä esityksellään. Hän nimittäin julkaisi päivityksen, jossa toivoo mäkien madaltamista, koska erityisesti ylämäet ovat lapsille raskaita poikkea polkupyörällä.

– Liikennesuunnittelijoiden pitäisi pyöräillä kuusivuotiaan kanssa ympäri Helsinkiä. Näkisivät, että Helsingissä on paljon liian jyrkkiä mäkiä, ja suuri osa niistä turhaan. Kuvan kuusivuotias jaksoi 11 km matkaa, muttei jyrkempiä ylämäkiä polkemalla, Lehtiranta kirjoittaa.

– Myös oma kokemus on, että nimenomaan ylämäet on pyöräillessä suurin harmi. Sähköpyörät auttaa, muttei ainakaan vielä ole näköpiirissä, että lapsille olisi sellaiset. Sitä mukaa kun pyöräväylille tulee huoltotarvetta, voisi mäkiäkin paikoin madaltaa samalla, vihreiden kuntavaaliehdokas esittää.

Lehtorannan päivitys on kerännyt nopeasti runsaasti kommentteja, joissa kirjoitusta on epäilty muun muassa aprillipilaksi. Aprillipäivää vietettiin kuitenkin jo lähes kuukausi sitten, joten siitä ei taida olla kyse. Lisäksi esitystä on veikattu osaksi vihreää siirtymää ja Marinin hallituksen kaavailemia tulevaisuusinvestointeja.