Mies osti Googlen verkkotunnuksen alle viidellä eurolla

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google tuskin luopuisi verkkotunnuksistaan helposti edes valtavista summista. Taannoin eräs argentiinalainen mies onnistui kuitenkin ostamaan Googlen paikallisen verrkotunnuksen alle viiden euron hintaan, vieläpä täysin laillisesti.

30-vuotias Nicolas Kurona kertoo työstäneensä verkkosivua asiakkaalle kotonaan, kun hän huomasi Googlen olevan poissa toiminnasta. Hän päätti vierailla maan verkkotunnuksia ylläpitävän NIC:n sivuilla, ja huomasi yllättäen www.google.com.ar -sivuston verkkotunnuksen olevan myynnissä. Kurona päätti kokeille huvin vuoksi verkkotunnuksen ostamista 270 argenttiinan peson, eli noin 4,70 euron hintaan, ja yllätyksekseen hän onnistui siinä.

Tiedossa ei ole kuinka Google oli menettänyt verkkotunnuksen, mutta BBC:n mukaan yhden teorian mukaan yhtiö oli vain unohtanut uudistaa sen. NIC palautti verkkotunnuksen Googlelle vähin äänin nopeasti yllättävien kauppojen jälkeen. Nicolas Kuronan mukaan hän ei ole toistaiseksi saanut niistä maksamiaan pesoja takaisin.