Diilin voittaja Sointu paljasti mitä kulissien takana tapahtui – kaikkea ei kerrottu kameroille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomen Diili-ohjelman uusi tuotantokausi saatettiin juuri päätökseen kun maaanantaina esitetyssä finaalijaksossa kävi ilmi, että Sointu Borg valittiin voittajaksi. Sointu Borg ansaitsi voitollaan kehitysjohtajan paikan Jaajo Linnonmaan konsernissa, minkä lisäksi nainen tulee vetämään täysin uutta Fundly-nimistä yritystä.

Diilin kanssa samaan aikaan ihmisiä on viihdyttänyt Suplan puolella Diili-podcast, jonka takana ovat konsultit Niku Hooli ja Verneri Ruohoranta. Miehet ovat kommentoineet tunnin jaksojensa aikana jokaista sarjan tehtävää ja tehneet teräviä havaintoja niin bisnesmaailmasta, kilpailijoista kuin koko ohjelmasta formaattinakin. Finaalijaksossa miehet saivat podcastiin vieraakseen Jaajo Linnonmaan ja Sointu Borgin.

Sointu Borg teki haastattelun aikana hyvin selväksi sen, että monia asioita päätettiin tuotantoyhtiön puolesta olla näyttämättä. Noin 16-tuntisista kuvauspäivistä leikattiin tunnin mittaista ohjelmaa televisioon, minkä vuoksi luonnollisesti osa kilpailijoiden välisestä draamasta tapahtuu kameroiden ulkopuolella.

Sointu Borg kertoi Hoolille ja Ruohorannalle, että lähes kaikki kilpailijat olivat täysin erilaisia kameroiden edessä. Moni kilpailijoista oli töissä muilla työnantajilla, minkä vuoksi he eivät uskaltaneet samalla tavalla kertoa kameroiden kuvatessa omia mielipiteitään yhtä suoraan kuin esimerkiksi Sointu, joka johtaa omaa yritystään.

Soinnun mukaan finaalissa mukana olleen Petri Materon käytös tehtävien aikana oli toisinaan kyseenalaista, mutta kamerat eivät koskaan näyttäneet yleisölle mihin Soinnun antamat syytökset todella perustuivat. Moni sai virheellisen kuvan ja ajatteli, että kisassa mukana ollut Helena vaikutti Sointu Borgin ajatuksiin Petristä.