Malagan vaiettu helmi: Kuninkaan polku on silmiähivelevä vaellusreitti rohkeimmille

Kaupallinen yhteistyö Matkailu · Stara.fi

Kaupallinen yhteistyö Espanjan matkailutoimisto (Tourspain). Aurinkorannikon helmi Malaga on monille suomalaisille tuttu kohde, josta matka jatkuu kuitenkin usein läheisiin Fuengirolan ja Torremolinoksen lomakohteisiin. Seuraavalla reissulla Malagaan ja sen ympäristöön kannattaa tutustua lähemminkin, sillä kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Yksi nähtävyys on kuitenkin hurjapäisille retkeilijöille ylitse muiden. Kyseessä on maailmankuulu El Caminito del Rey, eli Kuninkaan polku.

El Caminito del Rey, Kuva: Espanjan matkailutoimisto
El Caminito del Rey, Kuva: Espanjan matkailutoimisto
El Caminito del Rey, Kuva: Espanjan matkailutoimisto

Henkeäsalpaavien maisemien reitti lähtee Malagan liepeillä sijaitsevan El Chorron kylän liepeiltä noin tunnin matkan päässä Malagasta. Alue tunnetaan Kuninkaan polun lisäksi myös monista kiipeilykohteistaan. Yli satavuotias vaellusreitti on rakennettu Guadalhorce-jokea neunustavaan Desfiladero de los Gaitanesin solaan. Jopa sadan metrin korkeudessa kulkeva reitti tunnettiin aiemmin eräänä maailman vaarallisimmista, mutta sittemmin se on kunnostettu turvalliseksi myös turisteille.

El Caminito del Rey rakennettiin vuosina 1901-1905 kahden padon välillä liikkuvien huoltomiesten käyttöön, kunnes kiipeilijät löysivät sen. Vuosikymmenten varrella huollon puute rapistutti reitin, kunnes se päätettiin sulkea ja sittemmin remontoida turvalliseksi. Turisteille reitti avattiin vuonna 2015. Tätä kokemusta ei kannata jättää väliin.

Malaga, Kuva: Espanjan matkailutoimisto
Malaga, Kuva: Espanjan matkailutoimisto
Malaga, Kuva: Espanjan matkailutoimisto

Malagassa on maailmankuulun vaellusreitin lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, ja Aurinkorannikolta kaupunkiin on helppo suunnata vaikkapa päiväksi. 1700-luvulla 200 vuoden rakennustöiden jälkeen valmistunut Malagan katedraali on vierailun arvoinen nähtävyys, jossa yhdistyvät uusrenesanssi- ja goottiarkkitehtuuri. Kuninkaan palatsina tunnettu Alcazabanin linnoitus on yli tuhatvuotisena rakennuksena ja jylhine torneineen upea kohde, josta löytyy myös arkeologinen museo. Lähellä sijaitsee myös 1300-luvulla rakennettu Gibralfaron linnoitus ja siellä sijaitseva sotamuseo.

Taiteen ystävien silmiä hivelee malagalaisen Pablo Picasson taidemuseo, jossa on esillä mittaamattoman arvokas kokoelma tämän maailmankuulun taiteilijan töitä. Rantaelämästä nauttiville Malagasta löytyy noin kaksi kilometriä pitkä Malaguetan uimaranta, jossa on hyvä käydä palvomassa aurinkoa. Varsinkin rantabulevardin itäiseltä puolelta löytyy ravintoloita, joissa voi nauttia illallista rantamaisemissa. Rannan yhteydestä löytyy lapsille leikkipuistoja ja koko perheelle runsaasti jäätelökioskeja.

Löydä lisää Espanjan helmiä www.spain.info.

Malaga, Kuva: Espanjan matkailutoimisto
Malaga, Kuva: Espanjan matkailutoimisto