Poliisi: Yli kuuden hengen vappujuhlat kielletty – koskee myös nuoria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos haluaa koronakurimuksen joskus myös päättyvän, kannattaa noudattaa viranomaisten ohjeita. Helsingin poliisilaitokselta on annettu vahva suositus, että ihmiset eivät saa kokoontua vappukarkeloihin. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut kuuden hengen kokoontumisrajoitusta 16. toukokuuta saakka.

Lisäksi Valtioneuvosto ja Helsingin kaupunki ovat suositelleet edelleen välttämään tapaamisia ja juhlimaan vappua lähipiirissä ja etänä eli omassa kuplassa. Vanhempien on syytä muistuttaa nuoria siitä, että myöskään he eivät kokoonnu suurissa ryhmissä julkisilla paikoilla.

– Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Poliisin vahva suositus on, että keskustaan ei tule kokoontua vappuna. Viime vuonna kaupunkilaiset kantoivat hienosti vastuunsa ja samaa odotamme myös tänä vuonna, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.