Koronarokotteen jälkeen joutuu tipattomalle – alkoholi vähentää rokotteen tehokkuutta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että influenssarokotteen antama suoja vähenee merkittävästi mikäli henkilö nukkuu rokotteen saamisen jälkeen huonoja ja liian lyhyitä yöunia. Nyt on käynyt ilmi, että vastustuskyvyn huonontaminen esimerkiksi alkoholia juomalla vähentää myös koronarokotteen tehokkuutta.

Kalifornian yliopiston tutkimuskeskuksen johtajana toimiva lääkäri Ilhem Messaoudi on kertonut Daily Mail -sivuston mukaan, että alkoholin käyttäminen vähentää koronarokotteen tehoa merkittävästi. Messaoudin mukaan alkoholia ei tulisi käyttää runsaasti ainakaan päivää ennen rokotteen ottamista tai suoraan sen jälkeen.

Alkoholin runsas nauttiminen vaikuttaa vastustuskykyyn ja heikentää kehon kykyä tuottaa rokotteen saamisen jälkeen vasta-aineita. Yhden tai kahden alkoholiannoksen nauttijat voivat kuitenkin olla huoletta, koska lääkärin mukaan rokotteen vaikutusta heikentää vasta runsas humalahakuinen juominen.