Majavat pureskelivat valokaapelia – internet katkesi koko kylästä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnon villit eläimet voivat vaikuttaa ihmisten arkeen odottamattomilla tavoilla. Taannoin kokonainen kanadalaiskylä menetti internet-yhteyden majavayhdyskunnan pureskeluinnon vuoksi.

Noin 2 000 asukkaat Tumbler Ridgen asukkaiden internet-yhteydet katosivat varoittamatta sunnuntai-aamusta. Internetin lisöki televisio- ja puhelinsignaaleihin vaikuttaneen ongelman taustalta paljastui lopulta hämmentävä syy. Kylän läheisyydessä elävät majavat olivat pureskelleet valokaapelijohtoa, joka oli haudattu niiden padon läheisyyteen.

Valokaapeli oli suojattu paksulla putkella, mutta majavat olivat onnistuneet järsimään sen läpi helposti hampaillaan. Eläimet olivat myös käyttäneet palasia kaapelista patonsa rakentamiseen. Telus-teleyhtiön tiedottaja kuvaili 36 tunnissa korjattua ongelmaa CNN-uutissivustolle harvinaiseksi ja erittäin kanadalaiseksi tapaukseksi.