Poliisi kevään juhlista: Vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuorten pahoinvointi on näkynyt lisääntyneenä levottomuutena ja rötöksinä. Usein viranomaisten läsnäolo hillitsee isompia häiriöitä ja nyt Oulun poliisi on päättänyt lisätä keskusta-alueen turvallisuutta.

Kesän ja koulujen päättymisen lähestyessä poliisi, kaupunki ja useat muut yhteistyökumppanit lisäävät näkyvää läsnäoloa Oulun keskustassa. Ideana on, että välittävien aikuisten ja auttavien tahojen jalkautumisella halutaan vaikuttaa ja puuttua Oulun keskustan järjestyshäiriöihin jo ennalta.

– Kevään myötä on ollut havaittavissa alaikäisten nuorten lisääntyvää levottomuutta ja huolestuttavaa väkivaltaistakin käyttäytymistä. Uskomme valvonnalla olevan myönteisiä vaikutuksia kaikkein keskustassa liikkuvien turvallisuuteen, toteaa valvonnasta vastaava ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Poliisin neuvo: Jos havaitset kaupungilla häiriöitä, soita poliisi paikalle hätänumerosta 112. Poliisi vetoaa myös vanhempiin. Vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla. Vanhempien tulee tietää minne ja kenen kanssa lapset menevät ja milloin he tulevat kotiin. Sopikaa yhdessä lastenne kanssa turvalliset pelisäännöt. Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Myös huumausaineita tavataan valitettavasti yhä useammin nuorten keskuudessa.

– Toivomme, että vanhemmat vastaisivat viikonloppuisin myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Puhelu voi olla poliisilta tai päivystävältä nuorisotyöntekijältä.