Tässä suuri lista lounasideoita – enää ei tarvitse pähkäillä päätä puhki

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Monessa perheessä ruoanvalmistus saattaa jäädä kaiken muun kiireen jalkoihin ja jääkaappi täytetään eineksillä sekä puolivalmiilla aterioilla. Osa tilaa ruoan kotiin päivä toisensa jälkeen ja nauttii lounaansa autossa take awayna.

Nyt on listattu suuri ideavalikoima lounasvaihtoehdoista. Suunnittele koko viikon ruokalista etukäteen, tee kauppalista ja valmistele ateriat etukäteen. Siten säästyy päivittäiseltä pohdiskelulta, eikä aina tarvitse syödä samoja makaronilaatikoita ja kanasalaatteja. Reseptit eri variaatioineen löydät googlaamalla.

AvokadoleipäKananmunaleipäPastaa pekonilla ja persikoillaAvokadopastaKanaburritoTomaattisalaattiRieskarullatPersikkasalaattiIntialainen kanaAloo gobiTurkkilaiset lihapullatKesäkurpitsapastaRuusukaalisalaattiVarrastikutBurritosalaattikulhoTäytetyt paprikatKesärullatHunajaseesamkanaGuacamole-kvinoasalaattiPeltikanaa ja pannukasviksiaPaistettu riisi ja punakaaliLämpimät voileivätThaimaalainen salaattiPad thaiNuudelikeittoKung paoSokerihernesalaattiMustapapukeittoMozzarella-tomaattisalaattiFeta-melonisalaattiKurkkukeittoGrillattu juustoTuliset ravunpyrstötTäytetty patonkiGazpachoHomejuustosalaatti ja pihvi