Uusi kannettava pelikone kehitteillä – Nintendon hittikonsoli saa haastajan

Digi Pelit · Tim Isokivi

Pelikoneiden markkinat ovat saamassa uuden tulokkaan. Muun muassa Half Life -peleistä ja Steam-latauspalvelusta tunnetun Valve-yhtiön on paljastettu kehittelevän kannettavaa pelilaitetta SteamPal-työnimellä.

Varsinaisen pelikonsolin sijaan SteamPal olisi käytännössä kannettava PC-tietokone. Se kuitenkin muistuttaisi perinteisten kannettavien tietokoneiden ja tablettien sijaan Nintendon Switch-konsolia. Linux-pohjainen laite on suunniteltu pyörittämään useita Steam-palvelusta löytyviä PC-pelejä.

Kooltaan kosketusnäytöllä ja perinteisillä pelikonsolien ohjainten näppäimillä varustettu laite olisi hieman Switchiä leveämpi. Ars Technica -sivuston mukaan SteamPal on ollut kehitteillä jo jonkin aikaa. Steam-palvelun tuoreimman version koodista on jo löydetty kohtia, joiden uskotaan viittaavan tukeen laitteelle.