Venäläismies pakotettiin kuukausiksi kiinalaiseen realitysarjaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläisestä kääntäjästä ja osa-aikaisesta mallista on tullut Kiinassa tähti, vaikka hän ei olisi itse niin halunnutkaan. Hän ehti viettää paikallisessa poikabändin perustamista kuvaavassa laulu- ja realitysarjassa kuukausia vasten tahtoaan.

Vladislav Ivanov työskenteli kääntäjänä Produce Camp -ohjelmassa, kun tuottajat pyysivät häntä osallistumaan siihen ulkonäkönsä vuoksi. 27-vuotias mies alkoi pian katumaan päätöstään suostuttuaan mukaan. Koska omin päin lähteminen olisi ollut sopimusrikkomus ja tiennyt sanktioita, päätti hän esiintyä tarkoituksella kehnosti ja anella katsojia äänestämään hänet pois.

Katsojien reaktio oli kuitenkin päinvastainen. Erityisesti monet nuoret ihastuivat Vladislav Ivanovin happamaan persoonaansa, joka erottui hurjasti tyypillisestä tähtien ja tähteydestä haavailevien julkisuuskuvasta. The Guardian -lehden mukaan Ivanovista tuli jopa kiinalaisten nuorten aikuisten Sang-vastakulttuurin, pessimistisen elämänkatsomuksen ikoni.

Venäjällä Ivanovin halukkuus päästä pois realitysarjasta johti asiaa ajaneisiin somekampanjoihin. Päästyään finaaliin Ivanov nähtiin syömässä happamana sitruunaa kameran edessä ja toivomassa pääsevänsä pois, ja lopulta hänet äänestettiin pois Produce Campin viimeisessä jaksossa. Venäläisbloggaaja Ruslan Usachev uskoo miehen osallistumisen nostaneen sarjan suosiota, sillä hän erottui niin merkittävästi tyypillisistä realitysarjojen kilpailijoista.