Havaijin autovuokrat tolkuttoman kalliita – turistit vuokraavat jo muuttoautoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Covid-19 -pandemia tukahdutti matkailualan lähes pysähdyksiin. Nyt koronavirusrokotusten ja rajoitusten ansiosta ihmiset ovat jälleen päässeet liikkumaan vapaammin ainakin Yhdysvalloissa ja sitä mukaa myös turismi on lisääntynyt. Havaijilla toimivat vuokra-autoyhtiöt ovat ottaneet buumista hyödyn irti.

Tämä on vaikuttanut muun muassa vuokra-autojen hintoihin siten, että edullisin Mauissa vuokralla ollut auto maksoi maaliskuussa 600 euroa päivässä. Muuttofirma U-Haul iski markkinarakoon tarjoten omaa ajokalustoaan turistien käyttöön edullisemmalla hinnalla. Yhtiö panee paikalliset muuttajat etusijalle varauksissa, mutta ylimääräisiä autoja vuokrataan matkailijoiden käyttöön.

CNN:n mukaan vuokra-autoyhtiöt ovat joutuneet myymään ajoneuvojaan. Parkkipaikoilla seisottaminen on tullut liian kalliiksi. Yhdysvalloissa on myyty yli puoli miljoonaa vuokra-autoa pandemian aikana, mikä on noin kolmannes koko maan vuokrauskalustosta.