Mies jäi jumiin bajamajaan – palokunta tarvittiin pelastusoperaatioon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ulkokäymälät saattavat yllättää muutenkin kuin vain siivottomuuden ansiosta. Eräs Yhdysvalojen Pennsylvaniassa sijaitsevassa puistossa vieraillut mies jäi taannoin bajamajassa tilanteeseen, josta hänet kykeni pelastamaan vain paikallinen vapaapalokunta.

Nimeämätön mies oli asioinut ulkokäymälässä Yhdysvaltojen sisällissodan muistpaikalla, Gettysburg National Military Parkissa. Yllättäen voimakas tuuli kaatoi puun käymälän päälle, eikä hän päässyt enää ulos omin avuin. Puiston henkilökunta hälytti paikalle vapaapalokunnan.

Vapaapalokuntalaiset sahasivat moottorisahoilla samanaikaisesti kaatunutta puuta ja bajamajan seinää. Vapautettu uhri toimitettiin lievien vammojen vuoksi sairaalaan. Vapaapalokunnan apulaispäällikkö Joe Robinson kertoo York Daily Record -lehdelle bajamajassa asioineen olleen onnekas, sillä puu olisi saattanut kaatuessaan aiheuttaa hänelle vakavampiakin vammoja.