Kamera ikuisti panssariauton ryöstöyrityksen – kuin toimintaelokuvista

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Rahaa ja muuta arvotavaraa kuljetetaan tyypillisesti tarkoin suojatuissa panssaroiduissa ajonevoissa. Autojen panssarointi ei kuitenkaan aina suojele niitä ryöstöiltä. Taannoin Etelä-Afrikassa todistettiin dramaattista tilannetta arvokuljetuksen päädyttyä ryöstöyrityksen kohteeksi.

Pretoriassa ikuistetulla videolla kaksi vartijaa on kuljettamassa käteistä rahaa panssaroidulla Toyota Land Cruiser -ajoneuvolla. Autoa kuljettava Leo Prinsloo vaikuttaa huomaavan jonkin olevan pielessä, ja pian matka saa piinaavan käänteen aseiden laukausten ansiosta. Prinsloo puskee ajoneuvolla ryöstäjien autoa kohti luotien osuessa ikkunoihin.

Miehet onnistuivat karistamaan ryöstäjät, mutta videon päätteeksi ajoneuvo jää jumiin ja Prinsloo poistuu ulkopuolelle automaattikiväärin kanssa. The Drive -sivuston mukaan kuljetusauton kuljettajat selvisivät tilanteesta ehjin nahoin. Ryöstäjät pakenivat paikalta ilman saalista, eikä heitä toistaiseksi ole saatu kiinni.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.