Lontoon viemärissä 300 tonnia painava rasvatukos – poistaminen kestää viikkoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lontoon viemärissä on massiivinen 330 tonnia painava ja 800 metriä pitkä rasvatukkeuma. Viemäripuhdistusyhtiö Seven Trent Water kertoo tiedotteessaan, että mammuttitukos saadaan poistettua viemäristä aikaisintaan kesäkuussa. Parhaita keinoja tukoksen poistamiseksi pohditaan parhaillaan.

– Vaikka tukoksen todellista laajuutta ei tiedetä ennen sen poistamista, on se todnnäköisesti yksi suurimmista tukkeista, joita yhtiömme on koskaan käsitellyt, Seven Trent Waters myöntää.

Tukos on syntynyt siitä, että ihmiset huuhtelevat jatkuvasti vääriä asioita viemäreistään ilman, että ymmärtävät vaikutuksia. Jätevesiyhtiön mukaan viemäreihin saa huuhdella ainoastaan pissaa, kakkaa ja vessapaperia. Jätevesiyhtiö käyttää vuosittain miljoona puntaa viemäreiden puhdistamiseen, kun ihmiset ovat huuhdelleet vessanpöntöistään ruokajätteen lisäksi vaippoja, terveyssiteitä, hengityssuojia ja jopa kumihanskoja, CNN uutisoi.

Tästä alta voit katsoa miltä näytti hieman vastaava rasvatukos eräässä Britannian rantakaupungissa.