Prinssi Philipin kuolinsyy paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan Elisabet II:n puoliso, prinssi Philip menehtyi huhtikuun alussa. Edinburghin herttua -titteliä kantanut Philip ehti 99 vuoden ikään, ja olisi täyttänyt 10. kesäkuuta 100 vuotta.

Prinssi Philipin kuolintodistus on sittemmin julkaistu, ja asiakirjasta selviää kuninkaallisen kuolinsyy. Kuten moni todennäköisesti osasikin jo epäillä, oli prinssin kuolinsyynä korkea ikä. Asiasta uutisoi muun muassa The Telegraph.

Kuolinsyyksi voidaan määritellä vanhuus, mikäli menehtynyt on yli 80-vuotias, hän ei kärsinyt kuolinhetkellä tunnistettavasta sairaudesta tai vammasta ja kuolintodistuksen allekirjoittanut lääkäri on hoitanut häntä pitkän aikaa. Prinssi Philipille tehtiin vasta maaliskuussa sydänleikkaus King Edward VII -sairaalassa. Hän ehti olla kotiutuneena noin kolmen viikon ajan ennen kuolemaansa.