Rajuilma yllätti – rakeet iskeytyivät katon läpi tavarataloon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Taivaalta satavat isokokoiset rakeet voivat saada aikaan mittavaakin tuhoa. Yhdysvaltojen Texasissa ja Oklahomassa todistettiin taannoin rajua raemyrskyä, jonka tuhoja korjailtiin ja siivoitiin vielä vuorokausia myöhemmin.

Oklahoman Normanin asukkaat eivät olleet turvassa myrskyltä edes sisätiloissa. Paikallisessa Walmart-tavaratalossa vietettiin pelottaviakin hetkiä valtavien rakeiden lennettyä katon läpi kaupan sisään. Tilanteesta videon kuvannut nainen kertoo olleensa perheineen asioimassa liikkeessä kun kattolamppu räjähti rakeen iskeytyessä siihen.

– Piilottelimme vaatetelineen alla kuvatessani videota samalla, kun lamput hajoilivat ja tavaratalon sisälle satoi rakeita. Myrsky aiheutti miljardien vahingot Oklahomassa ja Texasissa, videon kuvannut nainen kertoo.