Hupsista! Maanviljelijä siirsi vahingossa Belgian ja Ranskan välistä rajaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Belgia on yllättäen muuttunut pinta-alaltaan hieman aikaisempaa suuremmaksi. Valtion ja Ranskan välinen raja koki vahingossa muutoksia Erquellinesin kylässä asuvan maanviljelijän ansiosta.

Belgialainen maanviljelijä oli siirtänyt 150 kilon painoista kivijärkälettä noin 2,29 metrin päähän sen alkuperäisestä sijainnista traktorinsa reitin tieltä. Kiven tarkoituksena on osoittaa, missä Ranskan ja Belgian vuonna 1820 tehdyssä sopimuksessa määritelty raja kulkee. Niinpä viljelijä tuli tehneeksi kotimaansa pinta-alasta noin 1 000 neliömetriä suuremman.

Kiven siirtämisen huomasi Erquelinnesin lähellä sijaitsevassa metsässä liikkunut amatöörihistorioitsija. Valtioiden väliseltä diplomaattiselta selkkaukselta kuitenkin vältyttii lopulta, sillä kummankin maan viranomaiset suhtautuivat tapaukseen huumorilla. BBC:n mukaan maanviljelijää tosin satetaan syyttää rikoksesta, mikäli hän ei suostu siirtämään kiveä sen alkuperäiselle paikalle.