Klamydian ex-rumpalin tappoa koskeva oikeudenkäynti alkoi – syyttäjä paljasti näkemyksensä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klamydia-yhtyeen entisenä rumpalina ja perustajajäsenenä tunnettu Toni ”Kape” Karppi sai surmansa Vaasassa jouluyönä 2020. Veritekoa koskeva oikeudenkäynti aloitettiin keskiviikkona 5. toukokuuta Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Toni Karpin taposta syytetty mies oli syyttäjän mukaan lyönyt ja kuristanut uhria, sekä puukottanut tätä keittiöveitsellä ylävartaloon. Karppi kuoli lopulta verenvuodon ja verenkiertolaman seurauksena. MTV:n mukaan ehdonalaisessa vapaudessa aikaisemmasta rikoksesta tekohetkellä ollut syytetty oli veriteon yönä 2,35 promillen humalassa.

Syytetty on itse kiistänyt syyllistyneensä tekoon. Syyttäjä ei katso tekoon liittyneen vakaata harkintaa, vaikka todistajien mukaan syytetty oli puhunut tappamisesta jo aikaisemmin samana iltana. Klamydian alkuperäisjäseniin kuulunut ja muun muassa miltei kaikki yhtyeen alkupään sanoitukset kirjoittanut Toni Karppi oli menehtyessään 50-vuotias.