Purkutaloja Keravalla graffimaalarien käyttöön – ainutlaatuinen päätös

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keravalla sijiatseva purkutuomion saanut kerrostalo muutettiin viime kesänä Taiteen kotitaloksi, paikaksi jossa esimerkiksi graffitimaalarit pääsivät toteuttamaan visioitaan. Tempaus oli menestys, ja lähitulevaisuudessa Keravalla tullaan näkemään lisää vastaavia projekteja.

Keravan kaupunginhallitus päätti maanantaina luovuttaa jatkossa purkutuomion saaneet ja hyödyttömäksi muuttuneet kiinteistöt taiteilijoiden käyttöön. Sen myötä rakennukset tulevat saamaan uuden ilmeen graffimaalarien ja muiden taiteilijoiden kädenjäljen ansiosta. Kervan purkutaideyhteisön taiteellinen johtaja, graffititaiteilija Jouni Väänänen kertoo Helsingin sanomille Keravan päätöksen olevan ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja hän odottaa kyseessä olevan yleistyvä malli.

Purkutaide-projektissa Keravalla tyhjillään ollut kerrostalo muutettiin Taiteen kotitaloksi, ainutlaatuiseksi taidenättelyksi ja taidetilaksi. Siihen haettin mallia esimerkiksi samankaltaisista Berliinin The Haus -projektista ja Ranskan Dédale -projektista. Projekti oli menestys, ja Taiteen kotitaloa on saapunut katselemaan ihmisiä eri puolilta Suomea.