Roomaan avattiin pizza-automaatti – paikalliset tyrmäsivät heti

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italialaiset ovat tunnetusti tarkkoja sen suhteen, kuinka maasta lähtöisin olevat ruoat valmistetaan. Roomaan avattiin taannoin Mr. Go Pizza -automaatti, joka tarjoilee koneen kolmessa minuutissa valmistamia pizzoja. Kuten arvata saattaa, eivät kaikki paikalliset suhtautuneet ideaan lämmöllä.

Mr. Go Pizza -automaatista asiakkaat voivat tilata neljää erilaista pizzaa 4,50 – 6 euron hintaan ja seurata sen valmistumista voi pienestä lasisesta ikkunasta käsun. Automaatin herättämät mielipiteet ovat vaihdelleet hyväksynnästä kärkkäisiin kommentteihin. Reuters-uutistoimiston mukaan esimerkiksi paikallinen vanhus Claudia Zampiga kuvailee automaatin pizzoja hyvännäköisiksi mutta pieniksi ja täytteiltään vähäisiksi.

Napolilainen opiskelija Fubrizia Pugliese kuvailee makua menetteleväksi, mutta hänen mukaansa automaatin luomus ei ole oikeaa pizzaa. Gina-nimisen vanhuksen mukaan automaattipizza oli kammottavaa, sillä hänen mukaansa pizza pitäisi syödä kuumana. Giovanni Campana ei puolestaan omien sanojensa mukaan edes harkitsisi koneen valmistaman pizzan syömistä.