Epäilyttääkö työsuhdepyörän hankkiminen? Nyt siihen on julkaistu opas

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on edullista, ekologista ja terveellistä. Polkupyörällä pääsee kaupunkiolosuhteissa toisinaan jopa moottoriajoneuvoja sukkelammin kohteeseen. Suomessa on otettu vastikään käyttöön etu, jossa työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen polkupyöräedun.

Työsuhdepyöriin on kuitenkin liittynyt joitakin epäselvyyksiä, joten Pyöräliitto on nyt ottanut asiasta vinkin ja suunnitellut oppaan työsuhdepyörän hankintaan liittyen. Työsuhdepyöräoppaaseen on koottu sekä tietoa että etunenässä edun henkilöstölleen tarjonneiden suomalaisyritysten kokemuksia yhteen pakettiin. Opas on jaettu kahteen osaan, josta työntekijät ja työnantajat voivat ammentaa innostusta, rohkaisua ja ajantasaista infoa työsuhde-edun käyttöönottoon.

– Siinä, missä työntekijä saa työsuhdepyörästä liikuttavan kumppanin arkeen, työnantajan näkökulmasta työsuhdepyörä on strateginen työkalu ja edullinen tapa edistää työntekijöiden terveyttä, etenkin poikkeusoloissa. Lähityöläisen työmatkat taittuvat työsuhdepyörällä koronaturvallisesti, ja etätyöläinen saa vapaa-ajan pyöräilystä vastapainoa kotitoimistoarjen haasteisiin, Pyöräliiton Vellu Taskila muistuttaa.

Opas on luettavissa täällä.