Ei korkeanpaikankammoisille! Tältä näyttää tuuliturbiinin hätäuloskäynnin käyttäminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuuliturbiinien parissa työskentely voi lyödä vertoja erilaisten extreme- ja kiipeilylajien harrastamiselle. Tämä käy selväksi brittiläisen Youtube-tähti Tom Scottin tuoreella videolla, jossa hän tutustuu tuuliturbiinin saloihin.

Tom Scott tutustuu tuoreella videollaan tuuliturbiinin sisätiloihin. Valtavan rakennelman 50 metrin korkeudessa sijaitsevalle huipulle saa kiivetä melkoisen matkan tikkaissa. Videon todellinen kohokohta koskee kuitenkin turbiinin hätäuloskäynnin käyttämistä.

Tuuliturbiinin huipulla on erillinen uloskäynti, jota rakennelmassa työskentelevät voivat käyttää mikäli he esimerkiksi vammautuvat eivätkä kykene kiipeämään alas tikkaita pitkin. Hätäuloskäynti johdattaa huipun ulkopuolelle, josta laskeudutaan alas köyden avulla. Korkeanpaikan kammostak kärsivien ei siis todennäköisesti kannata hakea valtavien koneiden parissa työskenteleviksi huoltohenkilöiksi.