Kim Kardashianilta löytyi Italiasta salakuljetettu antiikkiveistos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kim Kardashian on joutunut keskelle kansainvälistä antiikkiaarteen salakuljetuskohua. Yhdysvaltoihin lähetettiin hänen nimissään antiikin roomasta peräisin oleva ja veistos, josta viranomaiset haluavat hänen nyt luopuvan.

Athena-jumalatarta esittävän kalkkikiviveistoksen osa pysäytettiin Los Angelesissa vuonna 2016 viranomaisten epäiltyä, että se saattaa olla suojeltu kulttuuriesine. Lähetyksen vastaanottajaksi oli nimetty Kim Kardashian. Viiden tonnin painoinen lähetys sisälsi yhteensä 40 osaa antiikki-, huonekalu ja koristeirtaimistoa, joiden arvoksi oli merkattu noin 621 000 euroa.

Asiantuntijoiden mukaan veistos on aikoinaan salakuljetettu pois Italiasta, ja nyt maan viranomaiset haluavat sen takaisin. Kim Kardashianin ei uskota tienneen veistokseen liittyvistä ongelmista, eikä hänen epäillä syyllistyneen rikokseen. Page Six -sivuston mukaan Kim Kardashianin edustaja on kiistänyt tähden koskaan tilanneen koko veistosta.