Mies luuli kaivaneensa pulloja takapihalta – paljastuivat kranaateiksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kotien pihoilta löytyy toisinaan erikoisiakin esineitä, mutta harva osaisi todennäköisesti odottaa kaivavansa takapihalta esiin kranaatteja. Eräälle brittiläiselle miehelle kävi juurikin näin.

James Osbornen takapihan uumenista oli paljastunut kaksi laatikollista mystisiä esineitä. Alkuun hän luuli niiden olevan vanhoja maitopulloja. Esineet osoittautuivat kuitenkin räjähteiksi niiden alettua savuamaan, ja Osborne hälytti poliisit paikalle.

Kranaateiksi paljastuneet esineet räjäytettiin lopulta kontrolloidusti pommiryhmän toimesta. Kranaattien räjäyttäminen ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi. Räjähteet ovat Daily Mailin mukaan todennäköisesti peräisin toisen maailmansodan ajoilta, jolloin Iso-Britannian kotikaarti jakoi paikallisille kylille kranaatteja mahdolliselta natsien hyökkäykseltä puolustautumiseen.