Sairaanhoitaja skandaalin keskiössä Saksassa – vaihtoi koronarokotteet suolaveteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Saksassa työskentelevä sairaanhoitaja on jäänyt kiinni koronavirusrokotteen peukaloimisesta. Hoitaja oli vaihtanut koronarokotteita suolaveteen. Hän on vaihtanut rokotteen kuudessa tapauksessa.

Sairaanhoitajan epäillään pudottaneen rokotetta sisältäneen pullon, jolloin varsinainen annos oli tuhoutunut. Hän oli yrittänyt salata annosten haaskaamisen ja vaihtoi tilalle suolavettä. Vaikka suolavesi ei itsessään ole vaarallinen ihmiselle, joutuvat alueen terveysviranomaiset tutkimaan kenelle rokote on jäänyt antamatta.

Kaikki alueella rokotetut on kutsuttu tutkimuksiin. Nyt selvitetään, kuka on saanut rokotustapahtumassa pelkkää suolavettä. Sairaanhoitajan toiminnasta on käynnistetty poliisitutkinta. Pilalle mennyt annos oli BionTech/Pfizer -rokotetta, AFP uutisoi.