Draculan linnassa jaetaan koronarokotteita ilman ajanvarausta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Draculan linnaksi kutsutussa romanialaisessa monumentissa upotetaan nykyään ihoon vampyyrin hampaiden sijaan rokoteneuloja. Branin linnassa on nimittäin alettu tarjoamaan ilmaisia koronarokotteita.

Historiallinen linna on aloittanut rokotemaratonin, jossa romanian kansalaisilla on mahdollisuus saada Pfizer-yhtiön koronarokotteita ilman ajanvarausta. Rokotemaraton järjestetään toukokuun ajan joka viikonloppu. Rokotteen saaneille annetaan myös erityiset diplomit, joissa nähdään vampyyrinhampainen terveystyöntekijä neula kädessään.

Associated Press -uutistoimiston mukaan ensimmäisessä maratonissa rokotteita jaettiin lähes 400 ihmiselle. Vuonna 1382 Branin linna sijaitsee Transilvanian ja Valakian rajalla satojen metrien korkeudessa. Vaikka Dracula-romaanin kirjoittaneen Bram Stokerin ei tiedetä saaneen inspiraatiota tarinaan Branin linnasta, on rakennus yhdistetty kuuluisan vampyyrin esikuvana toimineeseen Vlad Seivästäjään.