Mies matkusti Teslan takapenkillä ilman kuljettajaa – kuvasta poliisitutkinta

Autot Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Vaikka esimerkiksi Tesla-sähköautot on varustettu autopilotti-ominaisuudella, ei ajamista vielä toistaiseksi tulisi jättää kokonaan tekoälyn harteille. Taannoin Yhdysvaltojen Kalifornian poliisin huomion herätti juuri tällä tavoin autolla liikkeellä ollut mies.

Kalifornian liikennepoliisi jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia Tesla-autosta, jonka takapenkillä istuu kameralle hymyilevä mies. Autossa ei ollut lainkaan kuljettajaa, eli mies oli kaiketi matkustanut autopilotti-ominaisuuden avulla. Näky kuvattiin Kalifornian Oaklandissa.

Osa kuvat Facebookissa nähneistä epäili tosin autossa olleen kuljettaja, joka vain piilotteli kameralta. Kalifornian lain mukaan itseohjaavankin auton ratin takana täytyy olla ajon aikana ihmiskuljettaja. Poliisi on CBS-uutissivuston mukaan sittemmin ilmoittanut pidättäneensä kuvassa nähdyn miehen.