Tulevassa Mission: Impossible -elokuvassa mukana Tom Cruisen uran vaarallisin temppu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Tom Cruise on aina suorittanut omat stunttinsa Mission: Impossible, eli Vaarallinen tehtävä -elokuvissa. Näyttelijä on muun muassa kiipeillyt maailman korkeimman pilvenpiirtäjän seinillä, roikkunut lentokoneen kyydissä ja suorittanut vaarallisen HALO-laskuvarjohypyn, jossa varjo aukaistaan erittäon matalalla.

Vuoden 2022 toukokuussa ensi-iltansa saavassa seitsemännessä Mission: Impossible -elokuvassa tullaan Tom Cruisen mukaan hänen uransa vaarallisin stuntti. Siinä hänet nähdään ajamassa moottoripyörällä kielekkeeltä alas. Sen toteuttaminen osoittautui eroittäin haastavaksi, ja ongelmia aiheuttivat niin tuuli, moottoripyörä kuin kuvaushelikopterikin.

– En halunnut kiitää alas rampilta ja törmätä kiveen. Tai jos olisin ajanut alas oudolla tavalla, emme tienneet mitä pyörän kanssa tapahtuisi. Rampista ajettuani minulla oli noin kuusi sekuntia aikaa avata laskuvarjo, enkä halunnut se takertuvan kiinni moottoripyörään, Cruise kuvailee Empire-lehdelle.