Uusi luotijuna Punaiselta mereltä Egyptiin – radan pituus 1 000 kilometriä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Punaisen meren maisemista pääsee pian suoralla junayhteydellä Egyptiin, Välimeren rannalle. Uuden radan rakennustöiden on määrä valmistua kahden vuoden aikana. Hanke on saksalaisen Siemensin operoima.

Egyptissä on kulkenut junia 1850-luvulta asti, mutta nyt rakennettava rataverkko on ensimmäinen luotijunalle valmistettu. Noin tuhannen kilometrin pituisen radan varrelle tulee yhteensä 15 asemaa. Ensimmäinen väli on pisin El Alameinin ja Ain Sokhnan välillä, yhteensä 460 kilometriä.

– Voimme kunnialla ja ylpeydellä laajentaa luottamuksellista yhteistyötä Egyptin kanssa rakentamalla korkeatasoinen rataverkosto maahan samalla tukien egyptiläisten matkustusmukavuutta, puhtautta ja luotettavaa liikennöintiä, Siemens AG:n toimitusjohtaja Joe Kaeser kertoo Lonely Planetille.