Tutustu Turkuun uusilla tavoilla – maksuttomia kulttuurikuntoilureittejä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kotimaan matkailuun kannattaa varata tänä kesänä aikaa. Ihmiset voivat suunnitella kokonaisen ajoreitin Suomen halki tai viettää kesäviikonloput aina eri kaupungissa. Turku on nyt yhdistänyt kuntoilun ja kulttuurin uusilla reiteillään.

– Kulttuurikuntoilulla voi saada ulkoiluun tarvitsemansa päämäärän. Turkulaiset voivat karttojen avulla tutkailla omaa kotikaupunkiaan uusin silmin, inspiroitua tutusta kaupunkiympäristöstä ja samalla ulkoilla raittiissa ilmassa. Myös matkailijoille kulttuurikuntoilukartat tarjoavat mielenkiintoisen ja erilaisen tavan tutustua Turkuun, kertoo kulttuurikoordinaattoriIrina Niemimäki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialalta.

Kulttuurikuntoilureitit yhdistelevät kulttuuria ja liikuntaa, teemat vaihtelevat reiteittäin. Reittivaihtoehtoja on jo vajaat 20, osa reiteistä on myös ruotsiksi, englanniksi sekä selkokielellä. Reittikarttoja on jaossa muun muassa Turun kirjastoissa ja Monitoreissa, reitit löytyvät myös kulttuurikuntoilun verkkosivuilta ja maksuttomasta Citynomadi-mobiilisovelluksesta. Kuntoilijoilta toivotaan sosiaaliseen mediaan kuvia ja tunnelmia reiteiltä kautta vuoden tunnisteella #kulttuurikuntoilu.