Hittisovellus Clubhouse julkaistaan Androidille – käyttäjäksi vain kutsun saaneet

Digi · Tim Isokivi

Yksi viime aikojen puhutuimmista somesovelluksista on Clubhouse, jossa käyttäjät keskustelevat keskenään ääneen erityisesissä huoneissa. Sovellusta on kuvailtu eräänlaiseksi podcastien, etäkokousten ja Houseparty-sovelluksen välimuodoksi. Nyt Clubhouse on laajentamassa myös Android-puhelimiin.

Clubhouse oli kauan saatavilla vain Applen iOS-laitteille, mutta nyt sovellus on ilmestymässä myös Android-laitteille. Yhdysvalloissa Clubhousen Android-sovelluksesta on jo ladattavissa beetaversio. Maailmanlaajuisesti sitä päästään lataamaan Android-puhelimille lähiaikoina.

Vaikka Clubhouse laajentaa, ei kaikilla ole edelleenkään mahdollisuutta käyttää sovellusta. Clubhouse on nimittäin toistaiseksi avoinna vain erityisen kutsun saaneille. Kiinnostus viime vuonna julkaistua sovellusta kohtaan vaikuttaa tosin vain lisääntyneen sen rajatun käyttäjäkunnan vuoksi.