Lentokoneet törmäsivät toisiinsa ilmassa – käsittämätön tuuri pelasti ihmishenget

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kahden lentokoneen ilmassa tapahtuvilla yhteentörmäyksillä on usein traagiset seuraukset, mutta poikkeuksiakin tapahtuu. Yhdysvaltojen Denverissä tapahtui taannoin kahden koneen yhteentörmäys, josta kaikki osalliset selvisivät ehjin nahoin.

Cherry Creekin luonnonpuiston yläpuolella tapahtuneessa onnettomuudessa Fairchild Metroliner -potkurilentokone ja yksimoottorinen Cirrus SR22 -lentokone törmäsivät toisiinsa valmistautuessaan laskeutumaan. Fairchildissä oli onnettomuushetkellä pelkkä lentäjä, Cirrus-koneessa puolestaan lentäjä ja yksi matkustaja. Lentäjä onnistui laskemaan Fairchild-koneen lentokentälle, vaikka kone oli miltei katkennut keskeltä törmäyksessä.

Cirrus-koneen lentäjä ja matkustaja selvisivät turvallisesti maahan laskuvarjojensa ansiosta. Kaikki kolme henkilöä selvisivät rajusta onnettomuudesta ilman vammoja. ABC News -uutissivuston mukaan viranomaoset tutkivat parhaillaan onnettomuude syitä.