Suomalaiset ovat innostuneet kävelystä – trendilaji jokaisen saatavilla

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jo pienikin kävely luonnossa virkistää ja rentouttaa. Luonnossa kävelemisellä on todettu lukuisia terveysvaikutuksia, ja tilastojen mukaan suomalaiset ovat nyt innostuneet keräämään ennätysmäärän kilometrejä. Kävely on sallittua, sopivaa ja suositeltavaa myös koronarajoitusten keskellä.

Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran valtakunnallinen Kävelykipinä -kampanja on innostanut tuhannet suomalaiset kävelemään. Kampanja alkoi toukokuun alussa, ja helatorstaina on jo ylitetty 300.000 kävellyn kilometrin raja. Pian kilometrejä on yhtä paljon kuin maasta kuuhun, eli noin 384.000. Kampanjaan ehtii vielä mainiosti mukaan: kilometrien kerääminen jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Perinteinen kävelylenkkeily, sekä sauvojen kanssa että ilman, elää toukokuussa suoranaista nousukautta. Tästä kertoo sekä ulkoilijoiden jatkuva virta poluilla, pururadoilla ja jalkakäytävillä. Kävelytempauksen innoittamana on järjestetty leikkimielinen kisa HSL:n organisoimana.