Nuoret lopettaneet harrastuksia koronasulkujen vuoksi – motivaatiota kerätään nettikampanjan avulla

Fitness Lifestyle Urheilu · Terhi Piiroinen

Maailmanlaajuinen koronapandemia on tuonut paljon muutoksia lasten ja nuorten harrastustoimintaan viimeisen reilun vuoden aikana. Erilaiset liikkumis- ja kokoontumisrajoitukset ovat olleet välttämättömiä, mikä on vaikuttanut nuorten harrastusmotivaatioon tuhoisasti. Moni on lopettanut.

Instagramissa on nyt käynnistynyt nuorten urheilijoiden drop out-ilmiön ehkäisemistä käsittelevä kampanja aihetunnisteella #TsemppaanSua. Yhteisharjoittelun ollessa tauolla, ovat nuoret harjoitelleet pitkiä pätkiä omatoimisesti. Lisäksi kilpailutoiminta on ollut olematonta lähes kaikilla tasoilla ja ikäluokilla, ja näiden elementtien puute irtaannuttanut monet nuoret urheilusta.

– Motivaatiota ja intoa liikuntaan tai tavoitteelliseen urheiluun on vaikea pitää yllä, kun tarkkaa tietoa toiminnan normalisoitumisesta ei löydy keltään. Tuleen ei ole varaa jäädä makaamaan, vaan innostuksen kipinä on saatava jatkumaan, Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhäviestittää.

Olympiakomitean valtakunnallinen valmennuskeskus Santasport Lapin Urheiluopisto sekä urheiluakatemiaverkostoon kuuluva Lapin urheiluakatemia käynnistävät drop out-ilmiön ehkäisemiseen liittyvän kampanjan, jolla halutaan levittää positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä nuorten urheilijoiden keskuudessa. Kampanjan aate korostaa yhteisöllisyyttä, iloa ja innostusta, jonka uskotaan tarttuvan urheilijalta urheilijalle.