Nämä vaatteet on tehty kierrätysmuovista – myynnissä myös Suomessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kansainvälisen Trashcode-vaatemalliston polyesteri on valmistettu suurelta osin kierrätetyistä PET-muovipulloista. Uutuusmallistossa yhteen jakkuun on käytetty 15, housuihin 12 ja tunikaan 11 muovipulloa. Jokaiseen T-paitaan, huiviin ja laukkuun muovipulloja on käytetty kuusi kappaletta.

Mallisto tulee nyt myyntiin Suomeen, kun halpakauppaketju Tokmanni on ottanut Trashcoden vaatteita liikkeisiinsä. Kierrätysmuovipulloista tehdään ensin hiutaleita ja myöhemmin kuitua, lankaa ja kangasta. Trashcoden mukaan tällä menetelmällä valmistetun kierrätyspolyesterin tuotanto kuluttaa 70 prosenttia vähemmän energiaa, 75 prosenttia vähemmän hiilidioksidia ja 86 prosenttia vähemmän vettä kuin tavallisen polyesterin tuotanto.

Trashcode-malliston tuotteiden kankaat ovat muovipulloista ja polyesterikangasjätteistä tekstiilejä valmistavan Waste2Wearinkäsialaa. Malliston tuotteet on valmistettu BSCI-auditoiduissa tehtaissa: t-paidat Intiassa ja muut tuotteet Kiinassa.

Trashcode