Miljardien jättikaupat tiedossa? Amazon käy neuvotteluja MGM-elokuvayhtiön ostamisesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-yhtiön on paljastettu suunnittelevan kuuluisan ja MGM-elokuvastudion ostamista. Vuonna 1924 perustettu MGM, eli Metro-Goldwyn-Mayer tunnetaan muun muassa yhtiönä James Bond -elokuvasarjan takana.

Amazonin kerrotaan muiden teknologiajättien tavoin havitelleen MGM-studiota jo jonkin aikaa. Yhtiö on tarjonnut Variety-lehden mukaan elokuvastudion ostamisesta jopa yhdeksän miljardin dollarin sopimusta. MGM-studion tiedetään etsineen ostajaa jo ainakin joulukuusta lähtien.

James Bond -sarjan ohella MGM:n kirjastoon lukeutuvat muun muassa Hobitti-elokuvat, Rocky-saaga, Robocop, Uhrilampaat sekä lukuisat televisiosarjat, kuten The Handmaid’s Tale ja Stargate. Mahdollisten auppojen organisoijana kerrotaan olevan Amazon Studios ja Prime Video -suoratoistopalveluiden varatoimitusjohtaja Mike Hopkins. Amazon Prime -suoratoistopalvelulla on parhaillaan maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa jäsentä.